Мінфін та МБРР підписали угоду про кредит на $150 млн для боротьби з коронавірусом

14.12.2021 0 By NS.Writer

Міністерство фінансів та Міжнародний банк реструктуризації та розвитку підписали угоду про надання позики для реалізації проєкту «Додаткове фінансування Проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» з метою залучення додаткових $150 млн для протидії розповсюдження COVID-19 в Україні, пише biz.censor.net.

Підписання угоди відбулося 13 грудня, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що додаткові кошти планується виділити до вже існуючого проєкту, підписаного 17 травня 2021 року («Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні»), сума позики за яким складає $90 млн.

Кредитні кошти спрямують на зміцнення системи громадського здоров’я, підтримку невідкладних заходів реагування на пандемію COVID-19.

Зокрема, через закупівлю вакцин проти COVID-19 та послуг логістики; придбання засобів холодового ланцюга та інфраструктури логістики; проведення навчання для медичного персоналу; вдосконалення систем поводження з медичними відходами та їх утилізації; придбання й встановлення автоклавів та інших пристроїв для дезінфекції та видалення відходів; проведення кампаній з вакцинації, розроблення інформаційних систем та придбання ІТ-обладнання для управління вакцинацією, а також на інші невідкладні заходи із протидії розповсюдження COVID-19 на території України.

Раніше повідомлялося, що Рада виконавчих директорів Світового банку схвалила додаткове фінансування у розмірі $150 млн для проєкту «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

У Світовому банку нагадали, що загалом із початку пандемії надав Україні $1,8 млрд для бюджетної підтримки та інвестиційних проєктів. А з часу приєднання України до Світового банку в 1992 році Україна отримала понад $14 млрд на реалізацію близько 80 проєктів і програм.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: