Ключова роль Канади в підготовці сил оборони України — безсумнівна

06.03.2021 0 By NS.Writer

Сьогодні, 25 лютого, відбулася розмова Міністра оборони України Андрія Тарана з Міністром національної оборони Канади Харджитом Сінгхом Сейджжаном, пише armyinform.com.ua.

Було обговорено питання поточної безпекової ситуації в Україні та навколо її кордонів. Очільники оборонних відомств України і Канади приділили увагу перебігу практичної реалізації Україною статусу партнера НАТО з розширеними можливостями та конкретизували напрями зосередження зусиль у цій сфері.

«Наші канадські партнери незмінно допомагають посилювати інституційні спроможності оборонного відомства України. Впроваджуються сучасні принципи оборонного менеджменту та демократичного цивільного контролю, відбувається підготовка лідерів стратегічного та оперативного рівнів. Канада надає всі можливості для вдосконалення майстерності і польового вишколу підрозділів Збройних Сил України в рамках операції UNIFIER. Тому ключова роль Канади в підготовці сил оборони та безпеки України — безсумнівна», — підкреслив Андрій Таран.

Зі свого боку Міністр національної оборони Канади запевнив українського колегу в незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, а також у реалізації заходів оборонної реформи.

Результати проведеної телефонної розмови ще раз засвідчили взаємну налаштованість підтримувати постійний діалог на воєнно-політичному рівні.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: