Іноземні інвестори зможуть купувати українські ОВДП онлайн

26.09.2023 0 By Writer.NS

Як йдеться у повідомленні Міністерства фінансів, тепер нерезиденти можуть пройти віддалену реєстрацію у брокера та купувати та продавати облігації внутрішньої державної позики так само, як зараз це роблять громадяни України. Послуга недоступна резидентам РФ та Білорусі, пише inventure.com.ua.

Ілюстративне фото

Можливість купувати ОВДП онлайн мають громадяни країн ЄС, Великобританії, США, Канади, Ізраїлю, Австралії, Японії та інших.

Зазначається, що реєстрація інвесторів із деяких країн може вимагати більше часу через різницю в правовому полі різних країн та особливості роботи їхніх мобільних операторів.

Юрій Буца, урядовий уповноважений з питань управління державним боргом, заявив, що державні облігації є другим за розміром джерелом фінансування державного бюджету України цього року, тому продовжується робота над розширенням доступу до цього ринку для всіх типів інвесторів.

Читайте також на Newssky «Український ZAS Ventures офіційно запущений. Проінвестують до 30 стартапів на pre-seed» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: