Франція активізує постачання зброї Україні, щоб допомогти контрнаступу

14.06.2023 0 By Writer.NS

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що країни Заходу активізують постачання військової допомоги Україні, щоб допомогти контрнаступу українських Збройних сил. Про це він сказав на пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters, передає pravda.com.ua.

Президент Франції Еммануель Макрон

«Ми зробили все, щоб допомогти. Ми активізували постачання боєприпасів, зброї та озброєних транспортних засобів», — зазначив Макрон.

Французький президент підкреслив, що допомога триватиме в найближчі тижні.

Він також додав, що нещодавно розмовляв із президентом України Володимиром Зеленським, який підтвердив початок контрнаступу.

Раніше Макрон заявив, що контрнаступ України вже триває кілька днів і має призвести до умов, які дозволять Києву якнайвигідніше почати переговори.

У Білому домі також підтвердили початок контрнаступальних операцій України, у зв’язку з чим у Вашингтоні готують нову військову допомогу.

Читайте також на Newssky «Молдова надасть Україні допомогу для ліквідації наслідків підриву ГЕС» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: