Донорських коштів Україні вистачить до кінця 2023 року

14.04.2023 0 By NS.Writer

Коштів, які надають ЄС, США та інші міжнародні донори, достатньо для того, щоб забезпечити потреби України до кінця року. Про це заявила міністерка фінансів США Дженет Єллен у зверненні до учасників весняних зборів Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні, повідомляє Голос Америки, пише radiosvoboda.org.

Міністерка фінансів США Дженет Єллен

Якщо війна триватиме далі, заявила Єллен, США співпрацюватимуть з партнерами, щоб надати те, чого потребує Україна.

«Я переконана, що існує потужна двопартійна підтримка. Це стосується і наших партнерів», — каже вона.

За її словами, довгострокову допомогу Україні донори координуватимуть через окрему платформу.

За оцінками МВФ, якщо війна Росії проти України завершиться до середини 2024 року, потреба України у зовнішньому фінансуванні складатиме 115 мільярдів доларів. Однак, якщо війна триватиме до кінця 2025 року, потреба зросте до 140 мільярдів доларів — сказав журналістам представник МВФ Гевін Грей перед засіданням.

Наприкінці березня Рада директорів МВФ схвалила нову розширену угоду в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) на близько 15,6 мільярда доларів США як частину загального пакету підтримки для України на 115 мільярдів доларів США.

Як повідомляв 28 березня прем’єр-міністр Денис Шмигаль, від початку року Україна отримала майже 5 млрд доларів підтримки від ЄС та понад 2 млрд доларів підтримки від США.

Частина коштів, які західні партнери надають Україні, є кредитами, які треба буде через якийсь час повертати.

Читайте також на Newssky «MyCredit, Moneyveo та Liobank: як український фінтех працює у Вʼєтнамі» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: