Для українців продовжили на пів року дію доступного роумінгу

12.02.2023 0 By NS.Writer

Українці зможуть і далі спілкуватися з близькими у ЄС за доступними тарифами європейської зони вільного роумінгу — дію такого роумінгу продовжено ще на 6 місяців з можливістю подальшої пролонгації. Про це було домовлено під час зустрічі уряду України з Єврокомісарами, повідомляє пресслужба Мінцифри, пише ain.ua.

Ілюстративне фото

Спільну заяву про надання послуг роумінгу за зниженими цінами для українських абонентів за кордоном підписали загалом 27 операторів мобільного та фіксованого зв’язку України та ЄС.

Україна активно співпрацює з Європейським Союзом у секторі роумінгу. Зараз для нашої країни надзвичайно важливо приєднатися до роумінг-простору ЄС. Адже мільйони українців тимчасово виїхали до різних країн Європи і мають бути на зв’язку з рідними. Зі свого боку ми робимо важливі кроки у цьому напрямі. Дякую Європейській Комісії за оперативну та плідну співпрацю, — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Окрім цього, під час зустрічі європейська сторона підтвердила готовність схвалити оновлений Додаток 17-3 (Правила, що застосовуються до телекомунікаційних послуг) до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Це наближає Україну до режиму вільного роумінгу з ЄС, що називається Roam like at home, на постійній основі.

Читайте також на Newssky «Опублікувано список агентів КГБ серед служителів РПЦ» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: