Для чого Бельгія відправить Україні підводні дрони та мобільні лабораторії

01.12.2022 0 By NS.Writer

Міністерка оборони Бельгії Людівін Дедондер заявила, що її країна передасть Україні сучасне обладнання, зокрема підводні дрони та мобільні лабораторії. Про це вона сказала в інтерв’ю Le Soir, пише dev.ua.

Прапор Бельгії та ЄС

Так, бельгійці планують передати Україні дві мобільні лабораторії. Їх можуть доставити протягом трьох тижнів. Лабораторії можна буде розгорнути, наприклад, поблизу місця ядерної чи хімічної аварії, а також у районах стихійних лих, щоб надати невідкладну допомогу замість зруйнованих пологових будинків чи лікарень.

«Лабораторії можуть надати невідкладну допомогу. Досі таких Україні ніхто не надсилав», — наголосила міністерка оборони Бельгії.

А до кінця травня в Україну доставлять 10 підводних дронів виробництва бельгійської компанії ECA Robotics Belgium.

Дедондер каже, що ці дрони можуть виявляти підводні загрози, як-от міни чи шпигунські пристрої. «Це абсолютно нова передова технологія, яка їм дуже допоможе», — стверджує міністерка.

Також Бельгія залучить 100 своїх військових для навчання українських бійців, яке включатиме зокрема бойову підготовку, вогневу підтримку артилерії, розмінування, снайперську підготовку та розвідку.

Читайте також на Newssky «Досвід Keiki, що може отримати український стартап на Web Summit» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: