Дії Ірану в Україні “дуже тривожні” — посол Ізраїлю

11.12.2022 0 By Chilli.Pepper

«Дуже важливо подивитись, як українці справляються… адже колись це можуть використати проти нас», цитує newssky.com.ua із посиланням на i24news.

Посол Ізраїлю в Україні Майкл Бродський під час розмови з i24NEWS у Києві назвав участь Ірану у війні України з росією «дуже тривожною».

Бродський перебуває в Києві близько року, і каже, що його час розділився на дві частини: до війни і під час.

Він сказав, що з початку війни «наша головна увага була зосереджена на допомозі ізраїльтянам втекти з країни», продовжуючи, що він сподівається повернутися до Києва одного дня в якості звичайного посла.

Коли його запитали про дедалі більшу участь Ірану у війні, Бродський назвав це «дуже тривожним», як і «все, що стосується можливостей Ірану».

«Дуже важливо побачити, як українці справляються з цією загрозою, тому що колись її можуть використати проти нас», – продовжив він. «Ми абсолютно чітко розуміємо, що це явна небезпека не тільки для України, можливо, на даний момент це найбільша небезпека для України, але дуже скоро вона може бути використана проти нас».

Потім розмова перейшла до Організації Об’єднаних Націй, де цього місяця очікується голосування з проханням до Міжнародного суду зважити так звану «тривалу окупацію» та поселення Ізраїлю на палестинській землі. Україна проголосувала “за”, і це питання, за словами Бродського, він підняв зі своїми колегами в Києві.

МІНІСТЕРСТВО ОБОРОНИ ІРАНУ / AFP Запуск військового безпілотного літального апарату під час дводенних навчань безпілотників у невідомому місці в Ірані.

«Я вважаю контрпродуктивним і навіть абсурдним голосувати проти Ізраїлю, водночас прохаючи Ізраїль надати підтримку та надати зброю», — додав він, зазначивши, що це не єдиний приклад, коли Україна голосувала проти Ізраїлю.

Проте Бродський сказав, що він вважає, що широка громадськість в Україні підтримує Ізраїль і розуміє розчарування в єврейській державі через українське голосування.

На запитання про відносини між Єрусалимом і Києвом Бродський відповів: «Ну, не секрет, що у наших відносинах є певна напруга».

“Але з іншого боку, – продовжив він. – Я думаю, що наші відносини базуються на дуже міцній основі, тому що ми розділяємо сотні років спільної історії”.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: