Чехія виділить понад €800 тисяч на дизельні генератори для Харківщини і Дніпропетровщини

01.11.2022 0 By NS.Writer

Чехія виділить 20 мільйонів крон (817 тисяч євро) на дизельні генератори для Харківської та Дніпропетровської областей, а також буде залучена до післявоєнної реконструкції Дніпропетровщини. Про це заявив Прем‘єр-міністр Чехії Петр Фіала під час спільного брифінгу з очільником українського уряду Денисом Шмигалем у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Президент України зустрівся з прем’єр-міністром Чехії у Києві

«Україні потрібно набагато більше, я це бачив сьогодні, коли росія намагалася знищити енергетичну інфраструктуру України, тому ми швидко відреагували на невідкладні потреби України для того, щоб замістити ту електроенергію, якої зараз бракує у звʼязку з руйнуванням інфраструктури, і пропонуємо Україні 20 млн крон на дизельні генератори для Харківської і Дніпропетровської областей», — сказав глава чеського уряду.

Він підтвердив, що Чехія буде залучена до післявоєнної реконструкції і поновлення Дніпропетровської області, в чому зацікавлені і чеські фірми.

Фіала також поінформував, що сторони домовилися про співробітництво в багатьох галузях, зокрема економіці, енергетиці, охорони здоровʼя та інших.

Як повідомлялося, 31 жовтня Прем‘єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала разом із делегацією уряду Чехії перебуває з робочим візитом в Україні.

Читайте також на Newssky «Молдова вигнала співробітника російського посольства у відповідь на ракетний удар» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: