Євросоюз виділить €240 тисяч українським стартапам на кліматичні інновації

29.09.2021 0 By NS.Writer

Компаніям дістануться гранти на розвиток і вдосконалення технологій для скорочення викидів парникових газів і споживання енергії в Україні, пише dev.ua.

Шість українських стартапів отримають 240 000 євро від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейського союзу.

Всі вони працюють в сфері кліматичних інновацій:

– The Good Plastic Company займається виробництвом пластикових панелей з вторсировини. Продукцію можна використовувати для виробництва меблів чи будівельних матеріалів, при цьому зменшується шкідливий вплив на навколишнє середовище. Гроші планують витратити на розширення виробництва.

– Архітектурна студія «Екодар» використовує технологію так званих «цифрових близнюків». З її допомогою створювати максимально енергоефективні будинки, дружні для навколишнього середовища.

– «Ензим» сьогодні є найбільшим виробником дріжджів в Україні. На отримані гроші одночасно збільшить ефективність своєї біогазової станції і зменшить обсяги стічних вод.

– «Домініон» розробила мобільний завод на базі вантажного причепа. З його допомогою можна прямо на будівельному майданчику робити полімерні труби великого діаметра. Це зменшує шкідливі викиди в атмосферу.

– «Віва Вікторія» розробляє системи клімат-контролю для теплиць. За допомогою її технології можна автоматизувати системи вентиляції та обігріву і дистанційно керувати теплицею.

– Лабораторія перспективних реактивних двигунів (LAJP) розробляє фермерський літак на заміну застарілим Ан-2. З новим пристроєм можна буде обробляти великі площі з повітря.

Нагадаємо, що 26 українських компаній раніше отримали грантові гроші в рамках програми Кліматичні Інноваційні Ваучери, яка з 2017 року працює за ініціативи ЄБРР і ЄС.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: