Бельгія передасть Україні пакет гуманітарної допомоги

11.06.2023 0 By Writer.NS

Бельгія надасть Україні пакет гуманітарної допомоги для ліквідації наслідків вибуху російськими окупантами Каховської ГЕС, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Бельгії, пише interfax.com.ua.

Прапор Бельгії

Повідомляється, що Бельгія допоможе Україні через урядовий механізм B-FAST, який використовується для підтримки іноземних держав у кризових ситуаціях.

Зокрема, B-FAST передасть до регіону обладнання для укриття (намети, матраци, спальні мішки, каністри, гігієнічні набори) загальною вартістю 350 тис. євро.

Також Бельгія виділить медичне обладнання на суму 1,6 млн. євро — ліки, медичні вироби, резервуари для зберігання питної води, а також забезпечить сухі паяння для евакуйованих.

Крім того, B-FAST закупить генератори вартістю 1,5 млн євро і направить їх до районів, які постраждали від повені.

Читайте також на Newssky «УКУ запустив стипендію на честь загиблого на фронті Project Manager Юрія Осадчука» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: