Американська розвідка займеться можливим втручанням Росії у вибори

22.01.2021 0 By NS.Writer

Новообраний президент США Джо Байден вимагатиме у Директорату національної розвідки надати повну оцінку щодо можливого втручання Росії у вибори 2020-го року у США, використання хімічної зброї проти російського опозиціонера Олексія Навального, та винагороди за знищення американських солдатів в Афганістані.

Джерело: The Washington Post з посиланням на джерела серед високопосадовців США, передає «Українська правда» з посиланням на «Голос Америки».

Деталі: Байден також вимагатиме оцінки щодо масштабного хакерського нападу на американські установи, у якому чимало аналітиків та урядовців звинуватили Росію. За словами співрозмовника видання, надана розвідкою оцінка буде використана адміністрацією Байдена для планування відповіді на агресію Росії у майбутні роки.

Експертка з питань Росії Анджела Стент, яка обіймала високі посади у розвідці за адміністрації Джорджа Буша-молодшого, заявила WP, що адміністрація Байдена перша за багато років «яка не прийшла до влади з обіцянками побудувати тепліші відносини із Росією».

Між тим у четвер колишній посол США у Чехії Ендрю Шапіро заявив, що США мають попередити Росію, що будь-яка шкода Навальному призведе до «значних санкцій не лише щодо всіх причетних, але і проти клептократичних союзників Путіна».

Upd. Згодом інформацію підтвердила прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі під час брифінгу в четвер.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: