225 парафій за 30 днів перейшли з РПЦ до ПЦУ

05.02.2019 0 By blacklight

Процес повернення українців до власної канонічної автокефальної Церкви з пазурів імперського клерікального сталінізму набуває масштабів лавини.

Хто ще не вірить – тому стане у пригоді ця динамічна мапа . До речі, ми поки що не включаємо “пограничних” випадків, лише повноцінні та узгоджені. А так, якщо загалом рахувати, разом із тима громадами і парафіями, що на даний момент перебувають у процесі, так і біля третьої сотні.  Не дивно, що так схарапудився Мордор, Данилівський готель – ба навіть сам біснуватий плєшфюрер ледь не вимагає “хрестового походу”. Мабуть,  уявив себе якимсь, прости Господі, Сігізмундом. Та вже, як-то кажуть, не вигорить…

Так чи інакше, процес набув якісних рис – і не так, як за Михайла Сергійовича “пішов”, а рухається жваво і стрімко. Почав собі щось думати і “генералітет” філії – солодкість безтурботного життя клірика сьогодні поставлено в життєдайну сурядність до розуміння власної духовної місії, огорнутої ніжністю миролюбного українського державотворення.  От Ви зрозуміли, про що саме сказано вище? А вони – точно зрозуміли.

And Amen :)

 


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: