10 трендів у галузі будівництва новобудов, за якими варто стежити в 2021 р

20.05.2021 0 By Chilli.Pepper

Цього року пандемія COVID-19 змінила спосіб ведення бізнесу в галузі будівництва – від планування проектів новобудов до найму робітників і зустрічей з клієнтами. Тому далі 10 трендів у галузі будівництва новобудов у 2021.

10 трендів у галузі будівництва новобудов, за якими варто стежити в 2021 році | newssky.com.ua

У перспективі багато галузевих тенденцій зазнають впливу від наслідків пандемії. Нові технології продовжують змінювати будівельний майданчик, покращувати можливість вигравати проекти та збільшувати прибуток. Тенденції та динаміка змінюють ролі професіоналів галузі та робітників.

Оскільки галузь новобудов стає більш конкурентоспроможною та ринок змінюється, використання означених будівельних трендів виявиться цінним для будь-якої будівельної фірми. Ознайомтесь із 10 тенденціями будівельної галузі, за якими потрібно обов’язково спостерігати у 2021 році, щоб залишатися конкурентоспроможними. До речі один з проектів, що використовує трендову маркетингову модель, сайт де забудовники розміщують пропозиції напряму — https://vdoma.online/ — новобудови, що реалізуються у Львові та передмісці. Житлові комплекси на якість постійно моніторить команда проекту, використовуючи широкий спектр інформаційних технологій.

1. Захисне спорядження

Безпека завжди викликає занепокоєння, але у середовищі Covid-19 вона піднімається на вершину списку. Коригування щодо пом’якшення поширення хвороби будуть зосереджені на розділенні робітників, покращенні обладнання та протоколів чистоти.

Розділення – це особливо складне завдання на робочому місці, де співпраця і командна робота є нормою. Серед очевидних рішеннь – менші розміри бригад і використання поетапних змін, щоб робочі місця були менш завантажені.

Розширені протоколи будуть включати в себе досить очікувані заходи, такі як маски і дезінфікуючий засіб для рук, а також речі, специфічні для будівництва. Буде скорочено передачу інструментів, спільне використання рукавичок і касок. Ймовірно, все буде підписано власними іменами на речах і буде використовуватись тільки як власні засоби захисту.

Промисловість також спостерігає зростання машин, здатних визначати загальні проблеми безпеки та усунувати ці загрози по черзі. Переносні нововведення пробиваються до робочого місця за допомогою робочих черевиків, які підключаються до Wi-Fi і попереджають інших, якщо людина впала.

Окрім робочого обладнання, вже можна побачити роботів, які повністю замінюють певних працівників. Вони варіюються – від “тягачів”, що переміщують матеріал, до роботів, що виконують риштування та кладку цегли.

Точніше, ці роботи не «замінюють» людей, а змінюють роботу, яку роблять люди – у більшості випадків вони посилюють процес прийняття рішень (наприклад, розшифровка та перетворення отриманих даних у реальну інформацію) та звільняють місце для різних робіт вищого рівня.

Довіра до 3D-друку продовжує швидко зростати, що призводить до зменшення транспортних ризиків, а екологічні датчики, що виявляють шум, тепло та вітер на будівельних майданчиках, попереджають про евакуацію будівельних робітників та переміщення високовартісного будівельного обладнання у разі надзвичайної ситуації або стихійного лиха на новобудові.

2. Ефективні технології

Найбільшою відмінністю для будівельників і девелоперів у цьому році, найімовірніше, стануть технології в будівництві, зокрема, інновації, які можуть підвищити ефективність.

Пандемія COVID-19 також викликає зростаючу залежність від будівельних технологій; це кілька видів технологій, популярність яких буде тільки зростати у 2021 році і у наступний період.

Смарт-контракти

Експерти вважають, що технологія блокчейн покращує відносини у будівельній галузі – це потужний компонент, що забезпечує більш безпечний і швидкий робочий процес, який дозволяє всім залученим сторонам підвищити продуктивність праці.

Смарт-контракти пропонують всім організаціям, які беруть участь в проекті новобудов, загальну систему ведення бізнесу, що дозволяє їм купувати, відстежувати і оплачувати послуги.

Замість того, щоб отримувати контракти і відстежувати результати від окремих сторін, фірми можуть використовувати інтелектуальні контакти в якості єдиної системи відстеження, в якій встановлюються правила і терміни, а блокчейн забезпечує їх дотримання.

Ця система буде сприяти більш швидкому закриттю, підвищенню безпеки, кращому відстеженню проектів новобудов і автоматизації ланцюжка поставок.

Будівельні дрони

Використання дронів у будівельній галузі продовжує залишатися однією з найбільш швидкозростаючих тенденцій, при цьому їх використання збільшується на 239 відсотків у річному обчисленні. Ця технологія пропонує набагато більше застосувань, ніж просто аерофотозйомка, у сфері нерухомості та комерційних цілях.

Сьогоднішні дрони використовуються для швидкого картування великих територій на великі відстані, створення цінних аерофотознімків і теплових зображень. Вдосконалене програмне забезпечення для дронів надає в реальному часі важливі дані, які можна використовувати для швидкого прийняття рішень, що додатково оптимізує весь процес будівництва.

Особиста безпека і втрата обладнання як і раніше залишаються найсерйознішими проблемами у будівництві. Дрони можуть виконувати роботу замість людей, щоб запобігти травмам, як наприклад, робочі процеси, що вимагають масштабування надвисоких конструкцій. Як інструменти безпеки на місці можна використовувати дрони для зниження витрат на робочу силу і мінімізації ризику крадіжки, виконання проектів у відповідності з графіком та мінімізації збоїв.

Більш передові варіанти використання у майбутньому включають моніторинг зносу обладнання та впровадження штучного інтелекту для організації переміщення будівельного обладнання.

Доповнена реальність (AR)

Очікується, що до кінця десятиріччя світовий ринок доповненої реальності буде оцінений більш ніж в $ 1,2 трлн у порівнянні з $ 37 млрд у 2019 році.

На клієнтському фронті AR означає ефективну стадію проектування і робить попередні будівельні проекти виразними для покупців і орендарів.

Для будівельників і розробників AR полегшує використання переносної технології та 360-градусного відео для можливості:

  • 3D візуалізації майбутніх проектів у навколишньому середовищі
  • Автоматизованого обміру будівель
  • Швидкого і доступного моделювання архітектурних і конструктивних змін
  • Навчання техніці безпеки і моделювання небезпек

Інформаційне моделювання будівель (BIM)

Технологія інформаційного моделювання будівель допомагає лідерам галузі новобудов виділятися завдяки підвищеній ефективності.

BIM дозволяє користувачам створювати комп’ютерні зображення будівель і інженерних мереж. Простота управління цими моделями і обміну даними може забезпечити чудове попереднє виготовлення деталей, що призведе до своєчасного і точного завершення.

Autodesk описує це як «інтелектуальний процес на основі 3D-моделей, що допомагає професіоналам керувати будинками та інфраструктурою».

Згідно Finances Online, до числа кращих програмних рішень BIM, доступних у 2021 році, відносяться:

  • Autodesk BIM 360
  • Tekla BIMsight
  • Revit
  • Navisworks
  • BIMobject
  • BIMx

3. Зростаюча потреба у робочих

Одна з найпомітніших тенденцій у будівництві останніх кількох років – це різке збільшення попиту на “робочу силу”. Якісний людський ресурс високовартісний і конкурентоздатний, хоча роботи беруть на себе більшу частину простоїв.

Незважаючи на всі зусилля цих роботів, знадобляться більш освічені працівники, щоб керувати даними, отриманими за допомогою нових технологій, та інтерпретувати їх. На щастя, жінки починають виконувати більш конкурентоздатні ролі. За даними Бюро статистики праці, жінки займають лише 10,9 відсотка робочих місць у будівельній галузі, а тенденції найму в галузі показують 94-відсоткове зростання у будівельних компаніях, що належать жінкам, з 2007 по 2018 рік; крім того, в 2018 році 30% будівельних компаній висунули жінку на керівну посаду.

При підборі персоналу галузь також націлена на покоління Z, яке народилося між 1995 і 2010 роками. У минулому негативне сприйняття професійного училища згубно позначалося на зусиллях по найму нових талантів у будівництві. Пандемія COVID-19 викликала зрушення у ставленні до альтернативних варіантів освіти і привела до підвищення позитивного ставлення до професійних шкіл, що дозволило будівельним компаніям продемонструвати потенціал кар’єрного зростання у своїй галузі і широкі можливості для експериментів з новими технологіями.

4. Дистанційні робочі місця і мобільний доступ

Мобільні додатки в галузі новобудов забезпечують доступ до робочих місць, як ніколи раніше, включаючи стеження у реальному часі, облік на місці і точні вимірювання, зроблені з камери мобільного телефону.

COVID-19 вимагає, щоб команди продовжували співпрацювати без фізичного доступу до матеріалів, просторів або навіть іншим товаришам по команді. AECOM розробила технологію, яка дозволяє проводити зустрічі з громадськістю віртуально, щоб громадські проекти могли продовжувати розвиватися без особистих зустрічей. Інші мобільні додатки на ринку включають помічника по вимірюванню AirMeasure і програмне забезпечення для управління активами Infotycoon.

Ті, у кого немає повного мобільного зв’язку, у майбутньому опиняться у невигідному становищі з точки зору продуктивності і продажів.

5. Зростання вартості матеріалів

Індекс цін виробників на будівельні товари виріс на 5 відсотків за трирічний період, що закінчився в листопаді 2020 року, за даними Асоціації генеральних підрядників.

Підвищення процентних ставок, ймовірно, призведе до збільшення всіх видів витрат, що у свою чергу призведе до подальшого тиску на будівництво в цілому.

Такі технології, як дрони, доповнена реальність і BIM, виявляться ключовими для підтримки обсягу проектів і боротьби з таким ціновим тиском.

Інноваційні живі матеріали і технології можуть ще більше збільшити витрати, навіть якщо у кінцевому підсумку вони забезпечують велику економію для користувачів у довгостроковій перспективі. Деякі з таких інноваційних матеріалів включають:

  • самовідновлюваний бетон
  • 3D графен
  • прозорий алюміній
  • легко генеруючий бетон
  • невидимі сонячні елементи

6. Зелене будівництво

Зелене будівництво – очікуваний стандарт для покупців житла, орендарів та комерційних орендарів. На жаль, багато стійких і екологічних особливостей залишаються розкішшю, незважаючи на їх довгострокову економію – хоча це зміниться протягом наступного десятиліття, оскільки екотехнології та стійке будівництво стануть більш поширеними.

Поновлювані джерела енергії зайняли 11% ринку енергії у 2019 році (за даними Управління енергетичної інформації США), і очікується, що їх частка тільки буде зростати разом зі збільшенням доступності. Це величезний ринок, з огляду на те, що на будівлі, як і раніше, припадає 40 відсотків споживання енергії в США і 30 відсотків викидів парникових газів.

Зелене будівництво включає в себе як технологію зниження вуглецевого сліду новобудови, так і використання ресурсів і моделей будівель для скорочення використання ресурсів. Можливо, ще більш значний стимул зеленого будівництва є доказом його цінності для мешкаців. Дослідження показують, що зелені будівлі можуть надавати позитивний психологічний і фізіологічний вплив на мешканців і навіть перехожих.

Екологічний дизайн, практика облаштування дахів з рослинами і невеликих парків, тепер є звичайним явищем у міських центрах по всьому світу, прикладом чого є нова багаторівнева штаб-квартира Google у Лондоні. Розробники визначили цей проект «озеленювачем» – будівлею, за розмірами схожим на хмарочос, але побудованим не вертикально, а горизонтально. Це дозволяє великим зеленим ландшафтам покривати структуру, а також підвищує її стійкість до сильних штормів, викликаних зміною клімату.

7. Модульне і віддалене будівництво

Модульне і збірне будівництво знаходиться в осерді багаторічного буму, який не показує ознак уповільнення. За прогнозами, ринок модульного будівництва, на чолі з житловим сектором, виросте в ціні майже до 110 мільярдів доларів до 2025 році через брак кваліфікованої робочої сили і збільшення технологій скорочення витрат.

Нові технології також дозволяють таким збірним і модульним будівлям рости більше, ніж будь-коли раніше. 21-поверховий готель CitizenM Bowery, відкритий в центрі Манхеттена у 2019 році, на даний час є найвищим модульним будівельним проектом в Сполучених Штатах, а Департамент збереження і розвитку житлового будівництва Нью-Йорка нещодавно уклав партнерську угоду з модульним забудовником для будівництва нового житлового комплексу доступного житла у Східному Нью-Йорку. Багато великих міжнародних забудовників заявляють, що планують до 2025 року скоротити обсяг будівельних робіт на місці до 25 відсотків на користь збірного будівництва.

Пандемія COVID-19 не обійшла стороною промисловість збірних конструкцій: деякі виробники закрилися, щоб вирішити проблему нестачі великомасштабного модульного будівництва, орієнтованого на гостинність. Однак в цілому виїзне будівництво нікуди не дінеться. Модульні проекти пропонують можливість краще регулювати безпеку співробітників у кліматично контрольованих, провітрюваних середовищах, що робить їх ідеальними для вимог соціального дистанціювання, які впроваджуються повсюдно.

8. Програмне забезпечення для управління будівництвом

Комплексне програмне забезпечення для управління будівництвом – життєво важливий інструмент для збереження конкурентоспроможності, побудови повноцінного бізнесу і підвищення операційної ефективності.

Незважаючи на те, що кожна програмна послуга трохи відрізняється за функціями і пропозицією, вона найкраще задовольняє наскрізні потреби – від запитів на отримання інформації до збору даних, обміну файлами з мобільними групами, складання бюджету, зберігання документів, розрахунку заробітної плати та управління персоналом, а також моніторингу запасів.

Найпопулярніші програмні рішення для управління будівництвом на 2021 рік включають:

  • Procore
  • CoConstruct
  • Buildertrend
  • ProjectSight
  • RedTeam
  • Quick Base

Вибір правильного програмного забезпечення для управління будівництвом важливий для вашої фірми. Почніть з розгляду зручності використання та інтеграції з іншим існуючим програмним забезпеченням. Шукайте масштабоване програмне забезпечення, яке підходить саме зараз, але допоможе керувати вашими потребами, по мірі їх збільшення. Оцініть варіанти налаштування, оновлення та додаткові функції, а також перевірте наявність підтримки та навчання щоб приступити до запуску.

9. Зосередження уваги на житлових проектах

Оскільки глобальні інвестиції від технологічних компаній зростають у такі складні мегапроекти, як розумні міста, деякі найбільші будівельні компанії, такі як Skanska, заявили, що більше не проводять великих транспортних державно-приватних проектів, а зосереджуються на домовленостях із меншим ризиком.

Масштабний спад проектів вже призводить до посилення інтересу до проектів приватного сектору новобудов. Витрати на будівництво житла лише в приватному секторі зросли майже на 7 відсотків у 2020 році, а приватне житло почало рости на 12,8 відсотка в річному обчисленні в листопаді 2020 року.

10. Розумні міста

Деякі з найбільших технологічних компаній у світі, такі як IBM, Microsoft та Cisco, інвестують значні кошти в мегапроекти для побудови розумних і стійких міст. Ці міста є більш складними та взаємопов’язаними, ніж більшість мегапроектів, і вимагають детального планування та розвитку перед початком. Світові витрати на розвиток інтелектуальної інфраструктури досягли 120 мільярдів доларів у 2020 році і, як очікується, різко зростуть.

Деякі з найвизначніших світових мегапроектів у своїх роботах включають місто Масдар в Еміратах, Міжнародний діловий район Сонгдо в Південній Кореї, Гудзон-Ярдс у Нью-Йорку та Індійський промисловий коридор Мумбаї. Вартість цих проектів варіюється від десятків мільярдів до понад 100 мільярдів доларів, і, за прогнозами, вони вплинуть на економіку, покращать інфраструктуру та сприятимуть екології.

Ці тенденції будівельної галузі швидко змінюють світовий ринок; зростання цін та дефіцит кваліфікованої робочої сили, ймовірно, триватимуть і у найближче десятиріччя, а регуляторні виклики можуть посилитися з посиленим контролем за безпекою робочих місць та адаптацією до кліматичних змін. Застосовуючи нові практики, використовуючи нові технології та інвестуючи в нові проекти, будівельники та забудовники можуть зменшити ризик, виграти більше контрактів та насолоджуватися прибутковістю.

2020 рік був аномалією для статистики у будівельній галузі, але з перспективою прогноз в основному позитивний. Після непростого року очікується підйом будівництва протягом 2021 року, оскільки економіка США та світу оговтується від пандемії, а нові економічні центри продовжують розвиватися і рости.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: