Євросоюз може визнати Україну кандидатом на вступ у 2027 році

13.11.2020 0 By NS.Writer

Під час другого головування Литви в Раді Європейського Союзу у 2027 році Євросоюз міг би оголосити Україну кандидатом на вступ до ЄС.

Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» розповів посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас, пише «Європейська правда».

«Під час другого головування Литви в Раді ЄС, яке відбудеться в 2027 році, Європейський Союз вже міг би оголосити Україну кандидатом у члени ЄС», — сказав дипломат.

Він нагадав про ініціативу литовського експрем’єра Андрюса Кубілюса «Україна-2027», метою якої є допомогти об’єднати зусилля країн-членів та установ ЄС для допомоги Україні у виконанні реформ.

Сарапінас підкреслив, що це прекрасна перспектива для мобілізації України у виконанні подальших демократичних реформ.

«Без сумніву, це амбітний план. Щоб він здійснився, для України важливо закріпити успіхи і в подальшому рішуче виконувати реформи, а для ЄС — всіляко і послідовно підтримувати європейський вибір України», — додав він.

Посол нагадав, що в середині 2021 року у Вільнюсі планується організувати четверту конференцію реформ в Україні, яка буде сприяти зміцненню процесу реформ.

Раніше експрем’єр Литви, а нині євродепутат Андрюс Кубілюс закликав у 2020 році ухвалити декларацію з обіцянкою перспективи членства Україні.

Кубілюс вважає, що у 2027 році, коли Литва вдруге стане головуючою в ЄС країною, можливо ухвалення рішення про майбутнє членство України, а також Грузії і Молдови, в Євросоюзі. За його словами, цьому сприятиме те, що до 2027 року у ЄС головуватиме низка країн (Німеччина, Франція, Польща), які є зацікавленими у розширенні ЄС.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: