ЄБРР надає кредит для «Ощадбанку» на €100 млн з можливістю конвертації в акції

26.10.2021 0 By NS.Writer

АТ «Ощадбанк» та Європейський банк реконструкції та розвитку 22 жовтня підписали Мандатний лист щодо умов майбутньої співпраці та надання ЄБРР довгострокового фінансування у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції АТ «Ощадбанк» на суму до 100 млн євро.

Підписання відбулося за участі голови правління «Ощадбанку» Сергія Наумова та керуючого директора ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Маттео Патрона, повідомляє biz.censor.net з посиланням на пресслужбу Міністерства фінансів.

«Водночас представники банків домовилися активно працювати над меморандумом порозуміння, що відповідає стратегії розвитку АТ „Ощадбанк“ на 2021-2024 роки та урядовим принципам реформування банківського сектору, які передбачають зниження частки держави в банківському секторі з 60% до 25% до 2025 року», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні ЄБРР інвестував понад 15 млрд євро у 505 проектів в Україні з метою проведення реформ, посилення енергоефективності та енергетичної безпеки, підтримки сільськогосподарських та промислових проектів, а також малого бізнесу.

Нагадаємо, 12 жовтня Кабмін схвалив Стратегію розвитку АТ «Державний ощадний банк України» на 2021-2024 роки. Проєкт Стратегії розроблено правлінням та затверджено наглядовою радою «Ощадбанку».

Як повідомлялося, ще у листопаді 2016 року Мінфін підписав меморандум з ЄБРР щодо підтримки «Ощадбанку», а в травні 2018 року ЄБРР офіційно анонсував плани входження у капітал фінзакладу.

Міністерство фінансів у лютому 2018 року в межах оновленої стратегії реформування державного банківського сектора запланувало поступове включення «Ощадбанку» у систему Фонда гарантування вкладів.

Відповідно до меморандуму з МВФ, який був заключений у грудні 2018 року, повну державну гарантію депозитів фізосіб в «Ощадбанку» планували скасувати до кінця 2019 року.

«Ощадбанк» засновано у 1991 році. Його єдиним власником є держава. Згідно зі статистикою Нацбанка, на 1 березня 2021 року за розміром загальних активів «Ощадбанк» посідав у рейтингу друге місце (279,7 млрд грн) серед 73 діючих банків.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: