Дослідження зоряного пилу прокладає шлях екзопланетним місіям

02.05.2018 0 By Chilli.Pepper

Завіси пилу, що оточують далекі зірки, можуть ускладнити вченим пошук потенційно придатних для життя планет в таких зоряних системах, повідомляє astrobio.

image.png

Ілюстрація художника показує, як може виглядати небо з планети в особливо курній сонячній системі. © NASA / JPL-Caltech


“Мисливцю спостережуваних сигнатур населених систем” або HOSTS, було доручено дізнатися більше про вплив пилу на пошук нових світів. Мета полягає в тому, щоб допомогти керівництву проектами майбутніх місій на планету. У новій статті, опублікованій в журналі Astrophysical Journal, вчені HOSTS повідомляють про перші результати дослідження.

Використовуючи великий бінокулярний телескоп-інтерферометр, або LBTI, на горі Грем в Арізоні, дослідження HOSTS визначає яскравість теплого пилу, що плаває в орбітальних площинах інших зірок (що називається екзозодіакальним пилом). Зокрема, HOSTS вивчив пил у придатних для життя зонах прилеглих зірок, де на поверхні планети могла існувати рідка вода. LBTI в п’ять-десять разів більш чутливий, ніж попередній телескоп, інтерферометр Некер Кека, здатний виявляти екзозодіакулярний пил.

image.png

Великий бінокулярний телескоп-інтерферометр, або LBTI, є наземним приладом, що з’єднує два класи 8-метрових телескопів на горі Грем в Арізоні, щоб сформувати найбільший телескоп з одним кріпленням в світі. Інтерферометр призначений для виявлення і вивчення зірок і планет поза нашою сонячною системою. © NASA / JPL-Caltech


 

Серед результатів, детально описаних у новому документі, вчені HOSTS повідомляють, що більшість сонячних зірок в їх дослідженні не володіють високим рівнем пилу – хороші новини для майбутніх зусиль з вивчення потенційно придатних для життя планет навколо цих зірок. Остаточний звіт про підсумки дослідження HOSTS очікується на початку наступного року.

Більш детальна інформація про нові результати HOSTS і пошуку планет, схожих на Землю, за межами нашої сонячної системи доступна у цьому прес-релізі з Університету Арізони.

LBTI фінансується офісом Програми Дослідження екзопланет НАСА і управляється Лабораторією реактивного руху агентства в Пасадені, штат Каліфорнія.

НАСА використовує багатогранний підхід до пошуку і вивчення планет поза нашою сонячною системою. 18 квітня НАСА запустили нову обсерваторію полювання на планету, супутник Suriting Exoplanet Survey Satellite (TESS), який, як очікується, знайде тисячі нових екзопланет, в основному навколо зірок, менших за наше Сонце.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: