Через 13 років посадкові модулі все ще видно на поверхні Марсу

24.04.2017 0 By Chilli.Pepper

Відвідайте знову початок епічної місії на Марс марсоходу “Opportunity” із новими фото НАСА посадкової платформи і парашута, повідомляє cnet.

фото з Марсу

Посадкова платформа виглядає як яскрава крапка. (NASA/JPL-Caltech/Univ. of Arizona)

 

Коли марсоход НАСА “Opportunity” приземлився на Червоній планеті у 2004 році, він залишив свій відбиток на її ландшафті. Раніше цього місяця, ще один проект НАСА, “Mars Reconnaissance Orbiter” (Орбітний розвідник Марсу), зафіксував ступінь його взаємодії з новим видом посадкової платформи, включно із спусковим апаратом.

НАСА яскраво освітлювали свіжі фото у п’ятницю, поширюючи зображення орієнтиру, відомого як “Eagle Crater”, в якому видно посадкову платформу. Фото є першим кольоровим зображенням посадкової платформи з орбітної високороздільної наукової High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) камери.

Кратер має тільки 72 фути (22 метрів) в попереку, але підстрибуюча траєкторія вивела шлюпку просто всередину. Парашут “Оппортьюніті” і капсулу також видно поруч. «Невелика кількість дрібних кратерів на широкій рівнині є нагадуванням про той подив, що стався у 2004 році про здійснення посадки Оппортьюніті “точно у отвір”, говорить НАСА.

“Оппортьюніті” розпочала лише з тримісячної місії, але марсохід все ще активно здійснює роумінг з Марсу і відправляє дані протягом 13 років. “Eagle Crater” і залишки висадки, залишені назавжди, покладуть початок цієї неймовірної подорожі.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: