Євросоюз готує для України 50 млрд євро на чотири роки

20.06.2023 0 By Writer.NS

Європейський союз готовий запропонувати пакет фінансової допомоги у розмірі близько 50 млрд євро (55 млрд доларів) для підтримки України. Допомога буде у вигляді грантів, пільгових кредитів та гарантій. Про це із посиланням на джерела повідомляє Bloomberg, передає slovoidilo.ua.

Ілюстративне фото

За словами співрозмовників, знайомих із планом Єврокомісії, ця допомога буде спрямована на фінансування поточних видатків українського уряду та оплату термінової реконструкції.

Очікується, що подробиці буде оприлюднено перед донорською конференцією в Лондоні, яка відбудеться 21-22 червня.

Пропозиція, яка є частиною довгострокового бюджету ЄС, охоплюватиме період із 2024 до 2027 року. На відміну від попередніх фінансових пакетів для України план фінансуватиметься за рахунок внесків держав-членів, а не ринкових позик.

Раніше ЗМІ вже повідомляли, що Європейський Союз працює над чотирирічним планом фінансування України на десятки мільярдів євро.

Нагадаємо, цього року Україна має отримати від Євросоюзу 18 млрд євро макрофінансової допомоги.

Читайте також на Newssky «Україна отримала від Світового банку гроші на зарплату вчителям» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: