ЄС і США підтвердили бажання передати Україні доходи від заморожених активів РФ

22.10.2023 0 By Writer.NS

Європейський Союз і США підтвердили свої наміри передати Україні доходи від заморожених активів Росії. Про це йдеться у спільній заяві за підсумками саміту США та ЄС, пише liga.net.

Ілюстративне фото

Представники країн планують найближчим часом знайти механізми передання цих активів Україні. Кошти мають бути спрямовані на підтримку, відновлення та реконструкцію України, яка постраждала внаслідок російської агресії.

«У межах наших зусиль, спрямованих на надання допомоги Україні, у короткостроковій перспективі ми досліджуватимемо, як будь-які надзвичайні доходи приватних організацій, що походять безпосередньо від заморожених російських суверенних активів, де ці надзвичайні доходи не потрібні для виконання зобов’язань перед Росією відповідно до чинного законодавства, можуть бути спрямовані на підтримку України, її відновлення та реконструкцію», — йдеться у заяві.

Західні країни заморозили російські активи на $300 млрд у відповідь на повномасштабне вторгнення РФ в Україну. США заморозили російські суверенні активи на суму $8 млрд, більша частина яких розміщується в ЄС та Японії.

Читайте також на Newssky «Обсяг продажів Rozetka у 2023 році перевищить довоєнні показники» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: