ЄБРР може доєднатися до інвестування разом з фондом UDF від BlackRock і JP Morgan

13.04.2024 0 By Writer.NS

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) поки ще не планував інвестувати у Фонд розвитку України (UDF), який створює український уряд у співпраці з BlackRock і JP Morgan, проте надалі розгляне можливість спільного інвестування з ним, пише inventure.com.ua.

Ілюстративне фото

«Наразі ЄБРР не планує інвестувати у Фонд UDF, але в майбутньому ми розглянемо можливість спільного інвестування з UDF на індивідуальній основі», — повідомив представник ЄБРР.

Раніше заступник глави Офісу президента Ростислав Шурма зазначав, що запуск UDF заплановано в першій половині 2024 року, ймовірно, до Ukraine Recovery Conference-2024, яка відбудеться 11-12 червня 2024 в Берліні.

Агентство Bloomberg днями уточнило, що UDF буде зареєстровано в Люксембурзі. Посилаючись на слова віцеголови правління BlackRock Inc. Філіпа Гільдебранда, агентство поінформувало, що на першому етапі фонд має намір залучити щонайменше $500 млн від країн, банків розвитку та інших постачальників грантів, а також $2 млрд — від приватних інвесторів.

Читайте також на Newssky «Єврокомісія пропонує використати 90% заморожених активів РФ на зброю для України» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: