Всього за місяць на озброєння ЗСУ прийнято сім новітніх зразків БПЛА українського виробництва, на черзі — ще 19

15.12.2022 0 By NS.Writer

За останні 30 днів до експлуатації у Збройних Силах України допущено сім зразків безпілотних літальних апаратів українського виробництва. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

Глава Міноборони заявив, що у ЗСУ йде системна робота для підвищення боєздатності, зокрема щодо спрощення правил залучення інновацій на потреби оборони.

«Це вже дало значний ефект, насамперед — у сфері БПЛА», — заявив Резніков.

Він розповів, що раніше армія приймала в експлуатацію один-два зразки безпілотників на рік, а лише за останні 30 днів — ухвалено сім зразків БПЛА українського виробництва.

«Зараз на розгляді перебуває ще 19 заявок про допуск до експлуатації БПЛА українського виробництва. Ми плануємо ухвалити рішення про них до кінця року», — повідомив глава Міноборони.

Як повідомив у Facebook бізнесмен Дмитро Шимків, який також інвестував у БПЛА, серед дронів, які вжепройшли сертифікацію та отримали дозвіл на експлуатацію в ЗСУ, E-300 Enterprise (корисне навантаження до 300кг) та D-80 Discovery (корисне навантаження до 80кг).

Читайте також на Newssky «74% європейців схвалюють підтримку України» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: