В Україні запустили інформаційну платформу про онлайн-булінг для підлітків та їхніх батьків

06.08.2023 0 By Writer.NS

Для зменшення негативного впливу кібербулінгу на підлітків, а також для інформування батьків про його ознаки та наслідки, в Україні запустили інформаційну платформу про кібербулінг. Ініціатори проєкту — громадська організація GoLOCAL за підтримки e-Governance Academy. У проєкті також беруть участь українські психологи та експерти в галузі інформаційної гігієни і права, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

За даними глобального дослідження ЮНІСЕФ, приблизно 37% молодих людей у віці від 12 до 17 років стикалися з булінгом в інтернеті, до того ж 30% з них неодноразово. В Україні 29% опитаних підлітків були жертвами онлайн-булінгу, а 16% були змушені пропускати через це шкільні заняття.

Під час повномасштабного вторгнення та високого рівня стресу українців, а також активного використання соцмереж, проблема кібербулінгу стає все більш актуальною. Найбільш потенційно небезпечними каналами для прояву онлайн-булінгу для дорослих та дітей є соцмережі — TikTok, Instagram, Facebook, Telegram і Х (Twitter).

На платформі доступні:

— практичні поради експертів,

— юридичні рекомендації,

— реальні історії підлітків, які стикнулися з різними проявами кібербулінгу,

— корисні ресурси, фільми та подкасти про інформаційну безпеку.

Читайте також на Newssky «Nestle за пів року інвестувала 200 млн грн в українські фабрики» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: