В Україні створили майже прозорий дрон-розвідник SpyGun

07.08.2023 0 By Writer.NS

Дрон для глибинної розвідки SpyGun має майже прозорий корпус, тому його важче помітити в небі. Відносно недорогий та швидкий у виробництві. Розмах крила — 1,65 м. Уже пройшов випробування і відправляється на тестування у зону бойових дій, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

«Дрон обладнаний сучасною системою радіокерування, яка забезпечує найкращу радіолінію керування та телеметрії з високим захистом від перешкод, зберігаючи при цьому максимально досяжний радіус дії. Це система дальнього зв’язку та управління безпілотником з дальністю зв’язку до 50 км, можливістю керувати та отримувати дані телеметрії. Вона стійка до перешкод та РЕБ. Має автоматичну систему повернення на точку зльоту», — пише підприємець та волонтер Юрій Голік у Facebook.

Високі аеродинамічні якості безпілотника SpyGun дозволяють йому здійснювати тривалі польоти. Він може планувати маршрутом іноді з вимкненим двигуном та економити заряд акумулятора.

Технічні характеристики

— Час польоту без посадки — 120-160 хв.

— Максимальна висота польоту — до 1500 м.

— Робоча висота — 300-500 м.Швидкість — 90 км/год.

— Камери — курсові онлайн та Go-Pro.

— Політ може здійснюватися як в автоматичному, так і в керованому режимах.

— Запис фото і відео фіксації здійснюються на знімний бортовий носій.

Основне призначення — глибинна розвідка. При необхідності може здійснювати й коригування з камерою з 30-кратним зумом.

Комплекс складається з двох літаків та наземної бази управління.

Читайте також на Newssky «Blizzard через World of Warcraft збирають гроші на допомогу Україні» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: