Уряд Болгарії підтримав постачання Україні бронетранспортерів

04.08.2023 0 By Writer.NS

Надання бронетехніки, яка не використовується МВС, було погоджено під час візиту президента України Володимира Зеленського до Болгарії минулого місяця, пише korrespondent.net.

Ілюстративне фото

Уряд Болгарії 4 серпня схвалив проєкт угоди між МВС і Міноборони України про безоплатне надання нашій державі майже сотні бронетранспортерів. Про це повідомляє 24 Часа.

Тепер міністр внутрішніх справ Калін Стоянов має провести переговори і підписати угоду.

Зазначається, що надання бронетехніки, яка не використовується МВС, було погоджено під час візиту президента України Володимира Зеленського до Болгарії минулого місяця.

Раніше депутат Івайло Мірчев, який є одним з ініціаторів цього проєкту рішення, заявляв, що йдеться про сотню БТР.

Разом із бронетранспортерами Болгарія передасть додаткові запчастини та озброєння.Йдеться про бойові машини 60-х і 70-х років. Вони були куплені давно, але ніколи раніше не використовувалися.

Нагадаємо, США уклали угоди з Болгарією і Південною Кореєю про постачання Україні снарядів калібру 155-мм.
Раніше повідомлялося, що Болгарія приєднується до проекту закупівлі снарядів для України.

Читайте також на Newssky «США введуть нові санкції проти Ірану через підтримку РФ, — Кірбі» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: