Унаслідок бойових дій загинули 184 українські спортсмени

15.12.2022 0 By NS.Writer

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом, повідомляє interfax.com.ua з посиланням на пресслужбу глави держави.

Президент МОК Томас Бах

Він висловив розчарування присутністю президента Олімпійського комітету Росії на саміті МОК 9 листопада та наміром повернути російських та білоруських спортсменів на міжнародні змагання під нейтральним прапором.

«З лютого 184 українські спортсмени загинули від дій Росії. Не можна намагатися бути нейтральними, коли знищуються основи мирного життя та ігноруються загальнолюдські цінності», — заявив президент України.

За його словами, мовчання спортсменів, тренерів та функціонерів потурає агресії, а Росія використовує спорт у пропагандистських цілях.

Президент також відзначив підтримку українських атлетів та українського олімпійського руху, а також закликав МОК сприяти відновленню зруйнованої Росією спортивної інфраструктури в Україні.

Читайте також на Newssky «Українець взяв бренд Олімпіади, створив інтернет-домен і хотів продати його за $3699» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: