Українські льотчики скоро пересядуть на F-16

23.10.2023 0 By Writer.NS

Українські льотчики перебувають на етапі переходу до реальних польотів на винищувачах F-16. Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону, пише liga.net.

Ілюстративне фото

За його словами, українські військові очікують, що перша група льотчиків на F-16, які сьогодні навчаються на авіаційних тренажерах, пересядуть до кабіни навчально-бойового літака найближчим часом.
«Отже, ми на етапі пересадки в бойовий літак. Вильоти будуть з інструктором, а завершаться самостійним пілотуванням після цієї підготовки», — сказав Ігнат.

Він зазначив, що партнери кажуть — льотчики швидко освоюють програму підготовки, чому сприяло «домашнє завдання», яке було виконане перед поїздкою на навчання.

  • 20 серпня 2023 року Данія повідомила, що передасть Україні 19 літаків.
  • Україна має використовувати F-16 лише на своїй території — не на території Росії. Такими є умови Заходу. ЗСУ приймають ці умови.
  • 24 серпня стало відомо, що Норвегія стане третьою країною, від якої Україна отримає F-16 (це може бути від 5 до 10 літаків).
  • 11 жовтня міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати візьмуть роль лідера коаліції, яка допоможе Україні розвивати свої Військово-повітряні сили, а українські льотчики зможуть використовувати винищувачі F-16 не раніше за весну 2024 року.

Читайте також на Newssky «Фінське міноборони заблокувало росіянам купівлю нерухомості» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: