Україна стала другим постачальником меду у Європі

26.10.2023 0 By Writer.NS

Частка України в імпорті меду до Європейського Союзу торік становила 24%, що дало змогу вийти на друге місце серед країн-постачальниць. Про це у Facebook повідомила компанія Beehive, посилаючись на інформацію Eurostat та Європейську федерацію пакувальників і дистриб’юторів меду (F.E.E.D.M.), пише agroportal.ua.

Ілюстративне фото

Так, першу сходинку рейтингу посідає Китай, частка якого у закупівлях меду європейцями складає 36%. Значно відстають від лідерів Аргентина (10%), Мексика (7%), Туреччина (4%), Куба і В’єтнам (по 3%).

«За попередніми прогнозами, загальна кількість експортованого з України меду 2023 року буде на 5-10% більшою, ніж 2022 року. Можна відзначити, що Україна тримає свої позиції на ринку і має всі шанси збільшити кількість експорту, забираючи частку ринку в інших великих гравців», — резюмували в компанії.

Читайте також на Newssky «Австралія виділила Україні новий пакет військової допомоги» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: