Україна розпочала переговори щодо гарантій безпеки з Британією, — Єрмак

11.08.2023 0 By Writer.NS

Україна і Велика Британія розпочали переговори про гарантії безпеки для Києва, передбачені в рамках декларації G7. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак в ефірі телемарафону, пише liga.net.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак

Він наголосив, що до декларації G7 вже доєднались 13 країн.

«І дійсно, сьогодні ми розпочали такі консультації після наших американських колег з нашими друзями, партнерами з Великої Британії», — сказав Єрмак.

Він наголосив, що ця країна є одним із головних стратегічних партнерів України.

Єрмак зазначив, що декларація G7 є рамковою і формує певний мінімум гарантій для України. Під час двосторонніх переговорів з кожною країною вже формуватимуться окремі договори, які «будуть схожими, але будуть відрізнятись».

Він додав, що Україна вже має домовленості про початок консультацій практично зі всіма країнами, які доєднались до декларації.

  • За підсумками саміту НАТО у Вільнюсі країни G7 ухвалили декларацію про гарантії безпеки, які мають діяти до того, як Україна вступить до НАТО.
  • У ОП запевняють, що отримані Україною гарантії безпеки не будуть Будапештом-2.
  • 4 серпня стартували переговори про гарантії безпеки між Україною і США.

Читайте також на Newssky «Нідерланди передали прикордонникам 6 мобільних комплексів медичної підтримки» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: