У Болгарії розшукують шістьох росіян, причетних до вибухів на складах зі зброєю

31.01.2024 0 By Writer.NS

Прокуратура Софії 30 січня оголосила в розшук шістьох громадян Росії, заочно звинувачених у вчиненні терористичних дій, пов’язаних із вибухами на складах зі зброєю і збройових заводах у Болгарії у 2011-2020 роках. Про це повідомляє «Європейська правда».

Прапор Болгарії

У повідомленні болгарської прокуратури не вказані імена росіян, яких розшукують, але уточнено, що їх підозрюють у причетності до вибухів на складах болгарського підприємця Еміліана Гебрєва у 2011 році, двох вибухах на заводі ВМЗ у 2015-му й на заводі «Арсенал» у 2020-му.

Ці випадки об’єднали в одне розслідування, яке трвиало з квітня 2021 року й про яке публічно не повідомлялось. Також імовірно, що громадян РФ оголосили в розшук дещо раніше, ніж про це повідомили.

За даними болгарської служби «Радіо Свобода», з-поміж оголошених у розшук шістьох росіян троє також заочно звинувачені в отруєнні Гебрєва «Новічком» у 2015 році, щодо чого ведеться окреме розслідування.

Із повідомлення прокуратури Софії також випливає, що у справі про вибухи на складах зброї розслідується також причетність болгарських громадян — тоді як раніше йшлось виключно про агентів РФ.

Перелічені вище випадки — не єдині диверсії на збройовій інфраструктурі Болгарії за останні роки.

Улітку 2023 року у складському приміщенні компанії EMKO біля міста Карнобат, яка належить Еміліану Гебрєву, спалахнула масштабна пожежа, до якої також може бути причетна РФ.

Читайте також на Newssky «Блаженний новомученик Мирослав Булешич, убитий комуністами» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: