“Суд” рф оштрафував власника Вікіпедії за статтю про вторгнення в Україну

15.04.2023 0 By Chilli.Pepper

Московський суд оштрафував Фонд Вікімедіа за відмову видалити статтю з російськомовної Вікіпедії під назвою “Російська окупація Запорізької області”, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на cnn та державні ЗМІ.

Фонд, який володіє Вікіпедією, сайтом зі сторінками приблизно 300 мовами, включаючи російську, був оштрафований на 2 мільйони рублів (24 500 доларів США), повідомило в четвер російське державне інформаційне агентство ТАСС.

У судових документах стверджується, що “Вікімедіа” відмовилася видалити “матеріали” про військові дії “в рамках спеціальної військової операції” в Україні і про входження Запорізької області до складу росії, повідомляє ТАСС.

Ліанна Мікстер, старший юридичний менеджер Вікімедіа, підтвердила CNN факт штрафу і сказала, що за останні місяці фонд отримав “постійний потік замовлень на видалення матеріалів, які стосуються добре перевіреного контенту у Вікіпедії та проектах Вікімедіа”.

“Інформація, про яку йдеться у Вікіпедії, як і раніше, є добре перевіреною і відповідає чинним правилам Вікіпедії”, – додала вона.

Минулого тижня і в лютому Вікімедіа також була оштрафована в росії, повідомляє ТАСС.

У рф точаться дебати про заборону Вікіпедії. На питання про можливість закриття сайту в країні Кремль відповів минулого тижня, що спочатку потрібно розробити російську альтернативу.

За словами речника Кремля дмитра пєскова, росія потребує власного еквіваленту онлайн-енциклопедії через занепокоєння Кремля “неточностями, перекрученнями” та “історичними і фактичними помилками” у Вікіпедії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: