США виділить $150 млн інвестицій на підтримку діджиталізації України

26.12.2023 0 By Writer.NS

Упродовж найближчих п’яти років уряд США планує виділити $150 млн інвестицій на підтримку цифровізації України. Про це повідомила Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджит Брінк під час виступу на Diia Summit, пише ain.ua.

Ілюстративне фото

Серед основних напрямів інвестиціях — відбудова України після російських атак, розвиток прозорих державних закупівель на базі Prozorro та освітній застосунок «Мрія».

1 вересня 2023 року президент Володимир Зеленський анонсував новий державний сервіс: застосунок «Мрія» для вчителів, школярів та їхніх батьків. Цей сервіс порівнюють із «Дією» для освіти.

У додатку кожна дитина матиме своє портфоліо в освіті, де буде інформація про її досягнення та плани. Також у кожного школяра буде можливість оформити ID — цифровий дитячий документ для більшого захисту й можливостей у світі дорослих за аналогією з «Дією».

19 грудня 2023 року вперше після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну відбувся Diia Summit — щорічна подія від Міністерства цифрової трансформації України.

Читайте також на Newssky «Україна залишається у топ-3 постачальників агропродукції до ЄС» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: