Сейм Литви офіційно запрошує Україну до НАТО

06.04.2023 0 By NS.Writer

Сейм Литви ухвалив резолюцію, яка визначила основні цілі країни на саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі, приділивши особливу увагу прагненню України до членства в Альянсі. Про це повідомляє пресслужба Сейму Литви, пише armyinform.com.ua.

Ілюстративне фото

«Якщо ми хочемо досягти результатів, якими б пишалися не тільки ми, а й наші українські брати і сестри, ми повинні діяти одним кулаком. Від Президента до дипломата в будь-якій країні НАТО, від 1 до 141 депутата Сейму, ліворуч і праворуч, у будь-який час — вдень, вночі, на питання, до чого ви прагнете, ми повинні відповісти в один голос», — сказав голова комітету Сейму в закордонних справах Жиґімантас Павільоніс.

Прийнятий документ визначає серед іншого повну підтримку України практичними заходами, включно з політичною підтримкою НАТО, а також визначає необхідність запросити Україну стати членом Альянсу на саміті НАТО, який відбудеться у Вільнюсі.

Резолюцію одноголосно схвалили 129 членів Сейму, які брали участь у голосуванні.

Читайте також на Newssky «Міжнародні резерви України перевищили рекордні $32 млрд» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: