С прицелом на Китай США будут разрабатывать беспилотники с Индией

02.10.2022 0 By Chilli.Pepper

Високопоставлений чиновник Пентагону заявив у четвер, що Сполучені Штати та Індія будуть спільно розробляти безпілотники, оскільки Вашингтон прагне до тісніших зв’язків з Делі як способу протидії Китаю? публікує новину newssky.com.ua із посиланням на spacewar.

Зображення файлу, на якому показано безпілотники, які освітлюють небо над авіашоу в Індії

Індія буде будувати ці літаки та експортувати їх в інші країни свого регіону, сказав цей чиновник.

Делі хоче диверсифікувати свою зброю, яка переважно російського виробництва, а також розвивати власну оборонну промисловість.

«Ми хочемо підтримувати Індію на обох фронтах і робимо це», — сказав Елі Ратнер, помічник міністра оборони з питань безпеки Індійсько-Тихоокеанського регіону, групі журналістів і експертів з питань оборони.

«На практиці це означає, що ми будемо тісно співпрацювати з Індією у спільному виробництві та спільному розвитку потенціалу, який підтримуватиме цілі оборонної модернізації Індії», — сказав Ратнер.

Тоді Індія зможе «експортувати до наших партнерів у всьому регіоні, включно з Південною та Південно-Східною Азією за доступними цінами».

Ратнер назвав можливість розробки безпілотників, які запускаються з літаків, і систем захисту від безпілотників.

Він також сказав, що Пентагон розглядає в найближчій та середньостроковій перспективі «можливості спільного виробництва основних можливостей», але не сказав, які саме.

«Ми ведемо хороші розмови з нашими колегами в індійському уряді на найвищому рівні щодо наших відповідних пріоритетів у цьому відношенні, і ми сподіваємося, що незабаром матимемо більше інформації щодо цього», — сказав Ратнер.

Зв’язки між Сполученими Штатами та Індією були неспокійними протягом багатьох років, але їх спільна обережність щодо агресивного Китаю зблизила країни під керівництвом прем’єр-міністра Нарендри Моді та колишнього президента Дональда Трампа.

У 2016 році Сполучені Штати визначили Індію «головним оборонним партнером», і з того часу дві країни підписали угоди, які сприяють передачі високоякісної зброї та поглиблюють військову співпрацю.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: