Няшний робот зі штучним інтелектом: зворушливий до болю

09.08.2020 0 By Chilli.Pepper

Ми не впевнені, чи Мофлін задуманий роботизованим хом’яком, морською свинкою, зайчиком чи іншим варіантом Смурфа, але цей домашній вихованець напрочуд милий, повідомляє gizmodo.

Moflin, стартував у рамках кампанії Kickstarter від Vanguard Industries, яка вийшла онлайн раніше на цьому тижні, збирається наслідувати приклад Sony Aibo або інших роботів-вихованців, таких як Qoobo. Однак замість простого безтілесного хвоста, прикріпленого до пухнастою основи, такий як Qoobo, Мофлін, мабуть, використовує штучний інтелект (ШІ), щоб мати «емоційні можливості», призначені для більш точної імітації реальних домашніх тварин, щоб він міг висловлювати почуття і потенційно навіть служити терапевтичної допомогою.

Поки що рано говорити про те, як Moflin буде працювати у реальному світі, але після перегляду кількох фотографій і відео потрібно визнати: Moflin, безсумнівно, миленький. У істоти, схоже, немає рота, але між його крихітними очима і тим, як воно вилазить і ворушиться (ніби як у пухнастого телепузика, але без моторошної, убивчою посмішки), ви не можете не схопити щоб допомогти, обійняти його і захищати.

Усередині своєї пухнастої оболонки Moflin має простий корпус з основним шарніром, який дозволяє йому згинати і обертати голову, а також ряд різних датчиків (сенсорний, мікрофон, акселерометр, гіроскоп і т. д.), Bluetooth 4.2, акумулятор, і навіть в з’єднання з додатком для смартфона на iOS або Android. Компанія Vanguard Industries навіть розробила для Moflin невелике ліжечко, яке також може працювати в якості бездротового зарядного пристрою, так що, коли робот не використовується, він може заряджатись і залишатися у безпеці у власному маленькому гнізді.

У Молфіна навіть є вбудований звуковий движок, який, за словами компанії, може створювати нескінченну кількість шумових патернів, щоб краще передати свої відчуття, іноді навіть коли Мофлін «спить». А в майбутньому Vanguard Industries заявили, сподівається, що зможуть оновити Moflin новим програмним забезпеченням, щоб продовжити термін його служби, а також розширити його можливості. Зрештою, ви ж не викинули б домашню тварину тільки тому, що вона стала старою, чи не так?

Що стосується самої Vanguard Industries, токійська дизайнерська і інноваційна фірма працювала над проектами, включаючи наземні і водні дрони, акуратне регульоване крісло з оббивкою, яке можна перевертати, як сторінки в книзі, і іграшку під назвою Fidget Knob.

Просто зараз, крім початкової дати поставки, призначеної на березень 2021 року найбільшим недоліком Moflin є його ціна. В даний час навіть для тих, хто підтримує Kickstarter, Moflin вартує 37 800 ієн (близько 360 доларів), що дорожче, ніж справжня жива кішка або кролик.

Проте, з огляду на те, що Sony Aibo коштує понад 2000 доларів, певною мірою Moflin є свого роду вигідною операцією. І, що більш важливо: як ти можеш сперечатися з цим милим личком? На момент написання статті Vanguard Industries швидко наближалися до своєї мети по фінансуванню на Kickstarter, обіцянки вже перевищують 13 000 доларів із запланованих компанією 19 000 доларів. Звичайно, як і у всіх кампаніях на Kickstarter, важливо пам’ятати, що спонсори можуть ніколи не побачити віддачі від своїх інвестицій, але дійсно є сподівання, що ця кампанія спрацює, тому що важко ненавидіти щось настільки миле і приємне.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: