РФ почала змінювати тактику атак проти України – розвідка

01.01.2023 0 By Chilli.Pepper

Україна робить все можливе, щоб не допустити нарощування виробництва будь-яких видів озброєнь в РФ. Тим часом росія почала комбінувати та змінювати тактику нападів на Україну, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на ukrinform.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

“Ми бачимо вплив економічних санкцій на Російську Федерацію. Вони намагаються обійти санкції та імпортувати комплектуючі, але це не так просто зробити. По-перше, ми збираємо таку інформацію і ділимося нею з нашими партнерами. […] Крім того, вживаються інші заходи для того, щоб не допустити збільшення виробництва будь-яких озброєнь на території російської Федерації. Сьогоднішній російський дефіцит пов’язаний з балістичними ракетами “Іскандер”, вичерпуються запаси “Калібрів”, зменшується кількість крилатих ракет повітряного базування Х-101, Х-555. Максимум, на що здатна росія – це два-три таких потужних удари, як ми бачили останнім часом”, – сказав Скібіцький, уточнивши, що йдеться про високоточну зброю.

При цьому він зазначив, що виробництво ракет в росії не припиняється. “На жаль, виробництво не припиняється. Їх обсяг не такий великий, але вони виробляються. Ми зараз знаходимо уламки ракет, виготовлених у четвертому кварталі 2022 року. Тобто, вони виробляються і одразу ж передаються у війська для обстрілу наших об’єктів”, – сказав Скібіцький.

Він зазначив, що противник почав комбінувати та змінювати тактику, використовуючи у різних конфігураціях як БПЛА іранського виробництва, так і ракети старого зразка, високоточні балістичні ракети та модифіковані ракети С-300.

Скібіцький також констатував, що противник почав відчувати дефіцит реактивних систем залпового вогню. “Якщо говорити про наземні, то це, в першу чергу, “Смерч”, “Ураган” і навіть 122-мм, 152-мм артилерійські снаряди. Головне управління розвідки постійно фіксує заходи РФ з поповнення таких боєприпасів з інших країн. Велику кількість вони завезли з Білорусі і дуже активно працюють з іншими країнами щодо пошуку запасів”, – повідомив Андрій Скібіцький.

Він додав, що Головне управління розвідки також працює над отриманням інформації від росії, щоб своєчасно викривати плани ворога, попереджати державу та її військове керівництво, щоб реакція України була адекватною.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: