путін вислуховує своїх воєначальників щодо України

18.12.2022 0 By Chilli.Pepper

Президент росії володимир путін під час відвідування штабу операції в Україні попросив командувачів збройних сил представити пропозиції щодо подальшого, на їхню думку, розвитку військової кампанії росії в Україні, повідомили в суботу в Кремлі, повідомляє newssky.com.ua із посиланням на cnbc.

Серія поразок за 10 місяців бойових дій, в результаті яких російські війська були виведені з районів навколо столиці України Києва і другого міста України Харкова, а останнім часом і з міста Херсона, змусила путіна закликати резервістів і викликала рідкісну публічну критику з боку військових блогерів і деяких союзників.

Після призначення в жовтні генерала ВПС Сергія Суровікіна керівником кампанії, російські сухопутні війська зосередилися більше на обороні, ніж на наступі, в той час як хвилі повітряних ударів по містах залишили мільйони українських цивільних без тепла, світла і води протягом декількох днів поспіль з настанням зими.

На відеокадрах, оприлюднених Кремлем у суботу, путін головував на зустрічі близько десятка людей за круглим столом, по боках від нього сиділи міністр оборони сергій шойгу і начальник Генерального штабу валерій герасимов – обидва вони піддавалися жорсткій критиці з боку яструбиних коментаторів.

Потім путіна показали на чолі іншого конференц-столу в штабі Об’єднаної оперативної групи, де він запрошував до участі в обговоренні пропозицій від низки воєначальників.

“Ми вислухаємо командувачів по кожному оперативному напрямку, і я хотів би почути ваші пропозиції щодо наших найближчих і середньострокових дій”, – сказав путін.

На фотографіях, розміщених на сайті Кремля, суровікін також присутній на нарадах.

Всю п’ятницю путін провів у штабі оперативної групи, повідомив агентству “Інтерфакс” його прес-секретар Дмитро Пєсков.

Інші подробиці візиту путіна або місце розташування штабу не повідомляються.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: