Прикордонників української Бессарабії посилили авіацією

14.04.2021 0 By NS.Writer

Білгород-Дністровський прикордонний загін, який стоїть на сторожі українсько-молдовського кордону, посилили авіаційною технікою.

Як пише mil.in.ua, про це повідомляє прес-центр ДПСУ.

З метою оперативного реагування на загрози прикордонній безпеці військовослужбовці Білгород-Дністровського загону отримали посилення авіаційною технікою.

Так, протягом квітня, спільно з представниками Одеської авіаційної ескадрильї, із застосуванням різнорідних сил та засобів, охоронці кордону здійснюватимуть моніторинг прикордоної території та лінії кордону.

Крім того, така взаємодіє дає можливість реалізації оперативної інформації про підготовку до злочинних дій та своєчасного реагування на зміни в обстановці.

«Ситуація на ділянці українсько-молдовського кордону залишається контрольованою та стабільною», — йдеться у повідомленні.

Варто нагадати, що у січні 2020 року до Одеської окремої авіаційної ескадрильї Південного регіонального управління ДПСУ був переданий модернізований гелікоптер Мі-8 МСБ-В. Цей гелікоптер був ремоторизований, отримав нову авіоніку, а також низку іншого обладнання — навігаційні системи, картографічно-планові системи з модулем супутникового зв’язку та оснащення спеціальним десантно-транспортним обладнанням.

Також, на базі Центру підготовки з застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру підготовки особового складу Держприкордонслужби завершилася щорічна обов’язкова перевірка персоналу Чернігівського, Подільського та Херсонського загонів.

Під час перевірки прикордонники підтвердили необхідний рівень знань з призначення, можливостей та тактико-технічних характеристик безпілотних авіаційних комплексів МП-1 «Spectator-М».

А на практичних заняттях персонал підтвердив рівень вмінь з розробки та запису маршруту польоту на БпЛА, зльоту, польоту за маршрутом (моніторингу державного кордону та прикордонної інфраструктури); обстеження визначеного району (пошуку порушників або ознак протиправної діяльності); супроводження виявленого порушника та наведення на нього прикордонного наряду. Використовуючи в службовій діяльності зразки сучасної техніки Держприкордонслужба забезпечує надійний захист рубежів державного кордону України.

Прикордонники постійно вдосконалюють свою професійність під час бойової підготовки. Упродовж першого кварталу 2021 року прикордонники поглиблювали свої теоретичні знання та практичні навички під час занять та самостійної підготовки.

Днями на одному з полігонів в Донецькій області з підрозділами Краматорського загону проведено навчально-методичні збори. Екіпажами броньованої техніки здійснено марш по пересіченій місцевості. З розрахунками групової зброї та навідниками-операторами проведено навчальні стрільби, під час яких прикордонники показали добрі результати та, як наслідок, були високо оцінені керівництвом.

Військовослужбовці прикордонного загону зі складу Об’єднаних сил постійно підтримуєть високий рівень злагодженості, володіння зброєю та технікою.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: