Онджей Соукуп: Альянс Франції та Німеччини й досі залишається локомотивом європейської інтеграції

12.04.2024 0 By Writer.NS

Онджей Соукуп

Чи можна назвати франко-німецький альянс локомотивом Європи і хто може стати третім для симетрії, кореспондентка Newssky звернулася по коментар Онджея Соукупа, журналіста Чеського радіо в Празі.

Альянс Франції та Німеччини з самого початку був локомотивом європейської інтеграції, і залишається таким і досі. Це не лише через те, що вони є двома найбільшими економіками, але й через символічний жест, оскільки ця ворожнеча традиційно, з 18 сторіччя була проблемою, яка спричинила багато війн в Європі. Тож вони (Франція і Німеччина – ред.) – важливий символ.

Також я важко уявляю собі третього партнера на цьому етапі. Колись це була Велика Британія. Попри те, що вона мала певні застереження, скажімо, стосовно глибокої європейської інтеграції. Але зараз немає нікого, хто, власне кажучи, дуже хотів би бути таким. По-перше, це недобре стосовно економіки. У Великій Британії сильна економіка попри внутрішню політику, яка є дуже конфронтаційною. Часом через це блокується досягнення компромісу на рівні Європейського Союзу. Тож Франція та Німеччина залишатимуться найважливішими упродовж передбачуваного майбутнього.

«Ковальчук»Спілкувалася заступниця головного редактора (Центральна Європа та Канада), керівниця проєкту V5 Media Марина Ковальчук

In English


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: