Нідерланди приймуть на реабілітацію українських військових

17.10.2022 0 By NS.Writer

Перша група українських військовослужбовців вирушить до Нідерландів на початку наступного місяця для участі у програмі реабілітації. Про це повідомила міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен у інтерв’ю АрміяInform, передає Укрінформ.

Прапор Нідерландів

«Нам пощастило в Нідерландах і, власне, в Західній Європі, що ми не зазнали війни такого типу, яку ми бачимо в Україні сьогодні», — сказала пані Оллонгрен.

Водночас вона зауважила, що кожна війна дає уроки, які варто вивчити. А досвід Збройних сил України в боротьбі з російськими окупантами є корисним для нідерландської армії.

«Ми прискіпливо стежимо за розвитком подій, тактикою та використанням матеріальних засобів і намагаємося включити те, що бачимо у навчальні власні тренування. Таким чином бойовий досвід ЗСУ може сприяти нашим адаптаційним і військовим можливостям», — зазначила міністр оборони Нідерландів.

Водночас вона додала, що у Нідерландах діє програма реабілітації українських військових, і на початку наступного місяця перша група українських військовослужбовців вирушить на реабілітацію. Наступного року Нідерланди також планують надавати допомогу пораненим українським військовим.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди приєдналися до ініціативи INTERFLEX — тренування українських військових у Великій Британії.

Читайте також на Newssky «В Ізраїлі закликали надати Україні військову допомогу» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: