Нідерланди нададуть додатково €110 млн для допомоги Україні з електропостачанням

13.11.2022 0 By NS.Writer

Нідерланди нададуть Україні додаткові 110 мільйонів євро, щоб допомогти з енергопостачанням цієї зими. Про це повідомила у Твіттері міністр внутрішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Ліше Шрайнемахер, передає Укрінформ, пише ukrinform.ua.

Ілюстративне фото

«Україна готується до суворої зими. Половина її систем енергопостачання зруйновано. Найближчими місяцями на українців чекають виснажливі умови. Нідерланди нададуть додаткові 110 мільйонів євро (€180 мільйонів загалом), щоб допомогти з енергопостачанням і житлом цієї зими. Ми стоїмо разом з Україною», — написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди планують внести 100 мільйонів євро до новоствореного Міжнародного фонду для України (IFU) для фінансування придбання військової техніки для потреб ЗСУ.

Нідерланди також планують відправити від 50 до 100 військовослужбовців для участі в місії ЄС із підготовки українських військових.

Читайте також на Newssky «Україна запустила виробництво артилерійських снарядів калібру 122 мм і 152 мм» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: