Найбільший виробник паперу у світі пішов з Росії

18.09.2023 0 By Writer.NS

Американська компанія International Paper, найбільший виробник паперу та упаковки у світі, пішла з Росії. На сайті компанії повідомляється, що російська Ілім Груп, власниками якої є росіяни Захар Смушкін та Борис Зінгаревич, викупила 50% акцій Ilim SA, що належали International Paper, пише liga.net.

Ілюстративне фото

Вартість угоди становить $484 млн.

Вона вже пройшла всі необхідні погодження та офіційно завершена.

У кінцевому підсумку контроль над активами колишнього спільного підприємства перейшов до російських акціонерів.

International Paper базується в Мемфісі, штат Теннесі. У компанії працюють приблизно 39 000 людей по всьому світу. Чистий обсяг продажів за 2022 рік склав $21,2 млрд.

Американська компанія була присутня в Росії з 1998 року, коли вона придбала целюлозно-паперовий комбінат у місті Свєтогорськ неподалік від Санкт-Петербурга. У 2007 році її партнером стала російська Ілім, разом з якою вони створили спільне підприємство.

  • 18 вересня про остаточне рішення піти з Росії повідомив британський виробник паперу та опаковання Mondi Group.

Читайте також на Newssky «Латвія виключила турецькі компанії з тендеру на 3 млрд євро через зв’язки з Росією» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: