«Нафтогаз» залучить інвестиції ЄБРР для реалізації проектів у сфері альтернативної енергії

24.01.2024 0 By Writer.NS

«Незважаючи на збільшення видобутку власного газу і нафти в Україні, у „Нафтогазу“ є пріоритет щодо збільшення реалізації проєктів альтернативної енергії. Ви знаєте, що ми реалізували проєкти в сонячній енергетиці, ми не будемо зупинятися. Окрім цього, у 2024 році ми плануємо розпочати два проєкти вітрової енергетики», — сказав глава «Нафтогазу» Олексій Чернишов, передає inventure.com.ua.

Ілюстративне фото

Олексій Чернишов також уточнив, що компанія наразі починає проєктування ВЕС, а наступного, 2025 року, «якщо все складеться», почне їх будівництво.

«Ми дивимося й на інші проєкти. І тут міжнародні фінансові організації надають нам підтримку і допомагають. Я впевнений, що ми це зробимо, будь-яка генерація енергії для України за цих умов дуже важлива», — наголосив глава «Нафтогазу».

При цьому він зазначив, що ЄБРР залишається стратегічним партнером групи, надавши під час війни Emergency Credit Line для можливих закупівель газу в разі потреби або критичної ситуації. Водночас глава «Нафтогазу» акцентував, що Україна проходить зимовий період за рахунок власного газу.

Глава «Нафтогазу» також повідомив про зустріч у межах WEF із бізнесменом Біллом Гейтсом і компанією Breakthrough Energy, де, як уточнили в «Нафтогазі», обговорювали потенційні проєкти за новими напрямами в енергетиці.

Нагадаємо, що у жовтні 2020 року група «Нафтогаз» отримала «зелений» тариф і ліцензію на продаж електроенергії для нової сонячної електростанції в Чуднові Житомирської області піковою потужністю 33,3 МВт, на початку липня вона ввела в експлуатацію СЕС «Андріївка» в Балаклійському районі Харківської області потужністю 0,999 МВт.

У листопаді минулого року Олексій Чернишов анонсував реалізацію нових проєктів СЕС, а також двох ВЕС на півдні України.

Читайте також на Newssky «В Болгарії зареєстрували законопроєкт про замороження російських активів» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: