Латвія ще на рік продовжила обмеження на в’їзд для громадян РФ

28.02.2024 0 By Writer.NS

Уряд Латвії ще на рік продовжив чинні обмеження на в’їзд на територію країни громадян Росії. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Delfi.

Ілюстративне фото

Як зазначається, чинні обмеження спливають на початку березня. У зв’язку з цим латвійський уряд вирішив продовжити їх до 4 березня 2025 року.

Ця постанова передбачає обмеження на в’їзд громадян РФ, які бажають перетнути зовнішній кордон Європейського союзу з туристичною та розважальною метою.

Зараз росіяни можуть отримати візи для в’їзду лише у виняткових випадках:

  • за заявами членів родини громадян Латвії чи інших країн ЄС та від росіян з посвідкою на проживання у Латвії.
  • «з гуманітарних міркувань» у разі хвороби чи смерті близького родича, загрози для себе або для участі у засіданні суду у Латвії.

Обмеження на в’їзд росіян у Латвію

Обмеження на в’їзд для громадян РФ було запроваджено у Латвії 9 вересня 2022 року. Згідно з розпорядженням уряду країни також обмежена видача віз росіянам.

Окрім того, у січні цього року влада Латвії відправила близько тисячі росіянам, які проживають у країні, листи з вимогою протягом двох тижнів покинути країну. Також вони можуть врегулювати свій статус перебування відповідно до чинних законів.

Читайте також на Newssky «Союзники створять коаліцію для постачання Україні ракет середньої та великої дальності» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: