Ізраїль передав Україні системи Smart Shooter для перехоплення іранських дронів

28.10.2022 0 By NS.Writer

Ізраїльське видання Debka стверджує, що українські війська використовують ізраїльську систему для боротьби з безпілотниками під назвою Smart Shooter. Вона може ефективно знищувати іранські дрони-камікадзе, які запускає рф, пише dev.ua.

Ілюстративне фото

За даними видання «Фокус», ЗСУ вже встановили Smart Shooter на легкі літаки та безпілотні літальні апарати, готуючись відбивати нові повітряні атаки з боку рф.

Що таке Smart Shooter

Це система управління вогнем, по суті «розумний» приціл, який виявляє цілі за допомогою радара, а потім дуже точно визначає тип дрона та його місцезнаходження, щоб знищити за допомогою стрілецької зброї.

За допомогою штучного інтелекту Smart Shooter працює за принципом «один постріл — одне влучення».

Де використовувалась ця система

Армія Ізраїлю (ЦАХАЛ) уперше використала Smart Shooter у вересні 2022 року в Хевроні для розгону палестинських протестів. Тоді система використовувала губчасті кульки замість куль, але її позиціонували як засіб боротьби з безпілотниками. Висота стандартної системи складає 95 см, а вага близько 75 кг, але є легша версія, яка встановлюється на гармати й кулемети.

Новини про IT в сторіз в нашому Instagram

У вересні видання The Times of Israel з’ясувало, що одна з ізраїльських оборонних компаній надіслала Україні системи для боротьби з дронами за посередництва Польщі. Ізраїль не бажає передавати військові технології безпосередньо українській армії, тому підприємство продало обладнання у Варшаву. Компанія заявила Міноборони Ізраїлю, що не знала про плани Польщі передати зброю Україні, але ізраїльський уряд, схоже, вирішив не втручатися в угоду.

Читайте також на Newssky «Україна документує російські кібератаки та передає дані у Міжнародний кримінальний суд» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: