Іспанські танки Leopard 2 вже на шляху до України, підтвердив міністр оборони

23.04.2023 0 By Chilli.Pepper

Шість танків Leopard 2, що прямують в Україну, покинули іспанське портове місто Сантандер на півночі Іспанії і знаходяться на шляху до місця призначення, повідомила в суботу міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес, про що дописує newssky.com.ua із посиланням на cnn.

Роблес повідомила журналістам, що танки покинули Сантандер “разом з 20 важкими транспортними засобами”, а подорож морем займе від п’яти до шести днів.

“Через шість днів, пройшовши через іншу країну, вони будуть в Україні”, – сказала вона.

Минулого тижня Роблес заявив, що ще чотири танки Leopard, на додаток до нинішніх шести, будуть відправлені в Україну після ремонту “якомога швидше”.

За повідомленням Reuters, в Іспанії також пройшли підготовку 40 членів екіпажів танків і 15 механіків.

Україна покладалася на застарілі танки радянських часів протягом усього російського вторгнення і звернулася до Заходу з проханням надати сучасні бойові танки для посилення сил Києва.

За словами експертів, порівняно з іншими моделями танків, Leopard не потребує значних витрат на технічне обслуговування, тому він буде особливо добре відповідати потребам українців.

Кілька армій по всьому світу використовують Leopard, і вважається, що в Європі налічується близько 2000 машин Leopard 2, які перебувають на різних рівнях готовності.

В останні місяці США, разом з такими країнами, як Польща, Фінляндія і Великобританія, пообіцяли надіслати танки в Україну.

Під тиском міжнародної спільноти в січні Німеччина оголосила про важливе рішення надіслати танки Leopard 2 Збройним Силам України, що викликало гнів кремлівських чиновників, які намагалися представити цей крок як акт агресії проти росії.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: