Іспанія планує приєднатися до п’яти коаліцій для допомоги ЗСУ

25.01.2024 0 By Writer.NS

Міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що країна продовжить допомагати Україні з навчанням військових і планує зробити свій внесок у п’ять коаліцій. Також вона анонсувала нові спеціалізовані навчальні модулі з протиповітряних систем для українських військових. Про це повідомила пресслужба іспанського Міноборони, цитуючи слова Роблес під час виступу на «Рамштайні-18», пише liga.net.

Прапор Іспанії

Міністерка вважає, що діяльність спеціалізованих багатонаціональних коаліцій — це «хороший метод координації підтримки України в довгостроковій перспективі». Зокрема, за її словами, Іспанія планує зробити свій внесок у коаліції з:

→ розмінування;
→ морської безпеки;
→ польової артилерії;
→ протиповітряної оборони;
→ інформаційних технологій.

Щодо тренувань, Роблес підтвердила, що Іспанія і надалі залишатиметься дуже активною у цій сфері. Вона анонсувала нові спеціалізовані навчальні модулі з протиповітряних систем Patriot, NASAMS і Hawk, а також з підводного розмінування.

  • 24 січня міністр оборони Німеччини Пісторіус заявив, що країна у 2024 році й надалі допомагатиме Україні. Зокрема, за його словами, ФРН планує навчити 10 000 військових Збройних Сил України, а також здійснювати постачання танків та іншої техніки.
  • Цього ж дня прем’єр-міністр Словаччини Фіцо на переговорах з главою Кабінету міністрів України Шмигалем пообіцяв не блокувати продаж зброї й підтримати програму фінансової допомоги України з боку Євросоюзу.
  • Також міністр оборони Британії Шаппс заявив, що Росія збільшує витрати на війну і західні союзники мають посприяти тому, щоб 2024 рік став у доброму сенсі визначальним для України та світу.

Читайте також на Newssky «Латвія передасть Україні чергову партію автомобілів, конфіскованих у п’яних водіїв» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: