Дизель-поїзди для приміського сполучення виготовить Крюківський завод

10.11.2021 0 By NS.Writer

Впродовж найближчих двох років на Крюківському вагонобудівному заводі буде виготовлено 20 нових дизель-поїздів, пристосованих як для приміського, так і регіонального сполучення.

Про це стало відомо під час ознайомчої поїздки Президента на новому поїзді від станції «Дарниця» до вокзалу Київ-Пасажирський, інформує Цензор.НЕТ.

Як розповів голова наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько, дизель-поїзди ДПКр-3 відповідають сучасним європейським та українським стандартам, тож розглядається можливість їх експлуатації не лише в Україні, а й за кордоном.

Потяги ДПКр-3 пристосовані для обслуговування маломобільних груп та людей з інвалідністю. Кожен такий поїзд складається із трьох вагонів на 170 комфортабельних місць для сидіння. Вагони обладнані системами кондиціювання, резервного опалення та вакуумними санвузлами. Пересуватися поїзд може зі швидкістю 140 км/год.

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, для АТ «Укрзалізниця» планується замовити 20 дизель-поїздів ДПКр-3.

Вони курсуватимуть за маршрутами Ізмаїл — Одеса, Харків Краматорськ, Харків — Лозова, Харків — Попасна, Львів — Тернопіль — Чернівці (ч/з Заліщики) — Коломия, Попасна — Куп’янськ — Харків — Суми — Ворожба.

Дизель-поїзди виготовлять в рамках президентської програми «Велике будівництво».

Раніше Крюківський завод поставив Укрзалізниці перші два поїзди ДПКР-3, один із яких уже курсує на маршруті Коломия — Ківерці («Прикарпатський експрес»). До кінця листопада очікується поставка ще одного поїзда, а в першому кварталі 2022 року буде готово ще 2. За планом, вони будуть використані на маршруті Київ — Аеропорт «Бориспіль».

Крюківський завод бере участь також у програмах оновлення парку вантажних та пасажирських вагонів, які проходять у межах «Великого будівництва».

20 із 100 раніше замовлених нових пасажирських вагонів УЗ отримає до кінця року, а впродовж двох років — ще 500.

Окрім цього, сама «Укрзалізниця» також проводить модернізацію вагонів. До кінця року має бути оновлено 50 вагонів. Раніше на маршрути вже вийшли 7 модернізованих вагонів, а в листопаді почнуть курсувати чергові 9.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про підписання зі швейцарською Stadler Rail AG контракту на закупівлю та будівництво приміських поїздів для програми City Express у межах «Великого будівництва» Володимира Зеленського.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: