Через брак обладнання у Росії почались проблеми з мобільним інтернетом

10.11.2023 0 By Writer.NS

У регіонах Росії брак обладнання для стільникових мереж почав позначатися на швидкості мобільного інтернету — за рік показник знизився з 20 Мбіт/с до 18,7 Мбіт/с. Про це повідомляє російське видання «Известия» з посиланням на дані агентства TelecomDaily, пише epravda.com.ua.

Ілюстративне фото

Водночас у Москві швидкість зросла більш ніж на 20%, до 63 Мбіт/с (2022-го показник становив 51 Мбіт/с).

«Зростання швидкості у Москві пояснюється тим, що до столиці спрямовані основні інвестиційні потоки операторів. Це найбільший ринок у країні і конкуренція змушує постійно підвищувати якість зв’язку», — пояснив гендиректор TelecomDaily Денис Кусков.

Решта регіонів РФ забепечуються обладнанням за залишковим принципом. Підтримувати якість зв’язку в них оператори намагаються, розширюючи діапазон за рахунок частот 4G, призначених для інших радіотехнологій, пояснив Кусков.

Проблеми з мобільним інтернетом починаються вже в Підмосков’ї.

Співробітник компанії-партнера кількох мобільних операторів розповів, що зниження швидкості інтернету в регіонах відбувається через те, що на дефіцит обладнання накладається постійне зростання мобільного інтернет-трафіку.

Читайте також на Newssky «Пентагон просить у Конгресу 3 млрд доларів на розширення виробництва 155-мм снарядів» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: