Чехія за підтримки Данії та Нідерландів передасть Україні нову зброю

19.09.2023 0 By Writer.NS

Чехія домовилася з Данією та Нідерландами, що за їхньої фінансової підтримки постачатиме чеську зброю в Україну. Йдеться про танки, гаубиці та ППО. Про це заступник міністра оборони Чехії Даніель Блажковець, повідомляє РБК-Україна з посиланням на České noviny.

Ілюстративне фото

Зазначається, що відповідний документ про співпрацю було підписано сьогодні на полях зустрічі контактної групи щодо України на американській авіабазі Рамштайн у Німеччині з представниками Данії та Нідерландів.

«На думку Міністерства оборони Чехії, ця угода стане прекрасною можливістю для чеських компаній. Першим підпроектом стане передача в дар 15 модернізованих танків Т-72ЕА» — йдеться у матеріалі.

Яку ще допомогу отримає Україна

За словами Блажковця, будуть поставки додаткових танків, гаубиць, стрілецької зброї, бойових машин піхоти, засобів ППО і засобів РЕБ або боєприпасів від підприємств чеської оборонної промисловості.

Хоча вищезгадані танки Україна отримає найближчим часом, решту озброєнь, поставлених у рамках підписаної угоди, українська армія поступово отримає найближчими місяцями та у 2024 році.

Довгострокова підтримка України

За даними Міноборони Чехії, метою є довгостроковий характер співпраці та підтримки Збройних сил України.

«Ця угода означатиме величезну вигоду для подальшого розвитку чеської оборонної промисловості та для безпеки Чехії як такої», — сказав Блажковец.

Він також зазначив, що завдяки їй чеські виробники озброєнь стануть більш конкурентоспроможними на світовому ринку. Це будуть проєкти з великою економічною вигодою для Чеської Республіки, включно з можливостями працевлаштування для громадян.

Танки Т-72ЕА

Цей танк — це експортна версія радянського танка Т-72М1, який модернізувала компанія Excalibur Armу. Україна вже використовує їх на полі бою. Потужність його двигуна була збільшено до 840 кінських сил.

Допомога Україні від Чехії
Нещодавно повідомлялось, що уряд Чехії розробляє спеціальну програму з добровільного повернення біженців до України.

Також Чехія готова допомогти Україні реалізувати кілька пунктів «формули миру», спрямованої на припинення війни з Росією.

Читайте також на Newssky «США заарештували росіянина, який скуповував мікроелектроніку подвійного призначення» і дивіться на YouTube-каналі «Нудний Пенс».

Щоб завжди бути в курсі подій, підписуйтесь на ТГ-канал Newssky. Також рекомендуємо актуальні дискусії друзів України в Північній Америці на YouTube-каналі Rashkin Report.


Підтримати проект:

Підписатись на новини:




В тему: